Ny dag....

Ja.... nya dagar kommer ständigt! Rätt bra egentligen, va? Att få nya chanser....nya chanser att blicka framåt. Gårdagen är förbi...... Jobbiga saker hände igår, men som sagt ...idag är en annan dag.

Nu sitter vi i köket och pysslar lite. Vi är klara med bordsplaceringarna till nyår. Vi har tänkt på er alla! Det kommer att bli kanon. Stålis skär till pappret där era namn ska skrivas.

Lite senare ska vi baka lussebullar i mängder. En del av dem ska ätas på julafton hemma hos mamsingen. Det är en del förändringar i traditionerna i år. ♥T ska fira hela julafton med sin pappa och L med söner. Känns konstigt....men jag har haft förmånen att ha snuttjullen varje julafton, åtminstone efter Kalle Anka...... Från i år kommer han hem till oss på juldagen och så blir det tvärtom nästa år. Så...nu vet ni det?

Ska sluta nu.....

syns imorgon...

// M //     

Här är receptet!

Lussebullar

Ingredienser

ca 35 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Arla Köket Kesella kvarg lätt
2 påsar saffran, 1 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Garnering:
russin

Pensling:
1 ägg

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt  kvarg , saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min. Sätt ugnen på 225 grader.Arbeta ihop degen på mjölat bakbord och baka ut den till ca 35 kusar eller fantasifigurer. Lägg dem på smorda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa övertäckta i ca 30 min.  Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 min. Stora figurer gräddas i 200 grader i 10-15 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0