Sörpel sörpel.....

Ja
nu sitter Stålis och jag och sörplar lite te.
Vi har precis kommit hem från en sväng ute i trafiken.

Var vi har varit?

Jo, 
först skjutsade vi in snuttisen ♥T till stan.

Jo, han bor i Vårberg,

men han behövde hämta lite attilraljer inför en fest ikväll.

Ha det så kul ...

men ta det lugnt!

Tjat tjat tycker du kanske,

men I have a licence to tjöt....

I´m your mother!

 

Efter snuttisavsläpp vid centralen åkte vi till Söder.

Till East street tattoo

och

visade upp det vi ska fixa på torsdag.

Vad det blir??

Det får ni se...

kanske....

 

Å efter det åkte vi och handlade på Willys i Sickla.

Lite påfyllning behövdes. 

 

Berättade att jag skulle få en trerätters till middag idag.
Ja, få och få....
Jag är med och lagar den....

Menyn:
Förrätt - räkor frästa i olivolja med chili och vitlök. Vitlöksbröd till.
Varmrätt -  Biff med persilje/vitlökssmör och hemmagjorda pommes frites.
Efterrätt - Smarrig vaniljglass med varma hallon.

Jäpp
det ska bli smarrigt det!

Imorgon ska vi fara hem till min lilla kära mamsing.
Stålis ska byta en persienn vid matbordet.
Å så ska vi fika naturligtvis.

En annan sak
som jag ska berätta för er
är
att
jag
har sovit tre hela nätter på raken!
Utan att vakna...
sovit i åtta timmar i sträck.
Vad sägs om det?

och
då betyder det att jag har
sovit tryggt och lugnt
hela natten
utan att störas av ljud
eller annat oroande -
för första gången på cirka fyra år.

Vad ?
Varför?
Vad har hänt?

Jo,
i kombination med att
jag kryper in i en varm famn
och
jag är sjukskriven på halvtid
och
sover med öronproppar
så kan jag äntligen få
SOVA!

Det tog att tag att acceptera
att jag verkligen är sjukskriven,
men nu verkar man kunna märka
att det hjälper!

Ska beställa ny tid hos doktorn på måndag
och prata om hur jag mår nu.
MAgen är inte helt okey,
men bättre.
Det är ju bra,
eller hur?

Nä, nu ska jag förbereda lite med maten.
Ska göra mitt goda persilje/vitlökssmör.
Vad jag har i det?
Jo,
Vitlök i massor
hackad persilja
milda
salt
finmald svartpeppar
nymald piri piri
olivolja.

och
så ska jag förbereda räkorna.
Hur gör jag dom?
Jo -
så här:
Värm upp olivolja i en stekpanna
fräs vitlök och hackad färsk röd chilifrukt
stänk i lite extra piri pirisås
ner med de skalade räkorna
fräs i några minuter
ta upp och lägg i skål
behåll gärna en del av olivoljan.
Det är gott att doppa brödet i.
Salta och peppra.
Servera dom varma och nygjorda.
Nej, det behöver inte vara dyra stora tigerräkor!
Laga till detta med dom räkor just du tycker om!
Det här har jag ätit i Spanien MASSOR av gånger!
Gambas al ajillo.

Vtilöksbröd:
Riv vitlök och lägg i ett glas.
Häll på olivolja.
Salt och peppar.
Låt gärna det dra en timma.
Pensla på ett gott bröd.
Ciabatta är supersmarrigt till detta.
In i ugnen 225° i några minuter.

Passa nog så att dom inte blir brända!
Pan con ajo


Nej, nu ska jag alltså in i vitlökens värld....

Stink ya later!
// mrs.P //




Ja... honom lär ju Stålis och jag slippa iaf!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0